Вести

Роман Ђорђа Писарева објављен на кинеском језику

6. децембра 2020. • By

Роман за децу “Позна вечера за госпођу Фиби” савременог српског писца Ђорђа Писарева (са илустрацијама Настасје Писарев) објављен је на кинеском језику као издање Daylight Publishing-а из Пекинга, највеће кинеске издавачке куће специјализоване за дечију књижевност.

Ђорђе Писарев – Кинеско издање

Ова књига, која је права књижевна посластица за најмлађе и која се пре неколико година појавила у издању “Агоре”, награђена је значајним признањем за дечију књижевност, Наградом “Стојан Цуцић”, а први је роман из серијала „Девет мачјих живота”, након којег је Писарев објавио и наредни – “Шта сањају Фибислави”?

Какав је свет виђен очима једне мачке и једног мачкића, једно је од питања на које покушава да одговори овај роман; могу ли нас мачји животи померити? Као први од девет живота, пред нама се указује носталгична прича о мачјем животу у селу и у граду, попут оне у чувеној књизи о галебу Џонатану Ливингстону…

Ђорђе Писарев (Визић, 1957) дугогодишњи је уредник новосадског “Дневника”, дипломирао књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Објавио је више од двадесет прозних књига, а управо ових дана му је изашла и књига прича „Сентиментално васпитање јунака романа” (Агора, 2020). Заступљен је у двадесетак антологија и избора српске приче и лауреат више књижевних признања.