Browsing Date

jul 2020

Vesti

Književno veče POD MASKAMA I BEZ PUBLIKE: Održana promcija knjige “Značenje džokera” Vladimira Pištala

31. jula 2020. • By

U ovom našem poslu najinteresantniji su, izuzev pisanja i čitanja kada je čovek nasamo sa knjigom, upravo susreti sa publikom, kazao je Vladimir Pištalo.

U sklopu književnog festivala “Perpetuum mobile NS”, na novosadskom Ribarskom ostrvu održana je promocija knjige “Značenje džokera” (Agora) nagrađivanog pisca Vladimira Pištala. Pored autora, u razgovoru prošlog vikenda su učestvovali i Nenad Šaponja, direktor IK “Agora”, Đeze Bordaš, književnik, a program je vodio Stanko Popović, novinar i publicista. Usled zabrane javnog okupljanja u uslovima pandemije Covid 19, promocija je održana bez publike, a emitovana je uživo na Jutjub kanalu “Putni dnevnik”.

PROČITAJ VIŠE

Vesti

Prozni DNK Novog Sada

30. jula 2020. • By

„Kada sam ponovo otvorio oči, videh da sam u šumi, i da je u dolini sada drugačiji vrt.

Na njegovom ulazu bile su četiri slike lavirinta od livenog metala, sve četiri reljefne, tako precizne da su se mogle jasno čitati i rukama, zatvorenih očiju. Vrt je zapravo lavirint, i četiri lavirinta sa slika odgovaraju četiri četvrti vrta na čijem se ulazu sada nalazim. Iza leđa, negde u strašnoj daljini, nazirem mutnu siluetu Hipolite kako pokušava da me stigne, uzalud se mučeći da se pokrene kroz prostor moga sna. Ma koliko se trudila, ona me nikada neće sustići… ” Odlomak je ovo iz „Titanijinog vrta” Nastasje Pisarev, objavljenog u Almanahu priča Društva novosadskih književnika.

PROČITAJ VIŠE

Vesti

književno veče POGLED IZ AMERIKE

24. jula 2020. • By

Večeras je u okviru programa književnog festivala PERPETUUM MOBILE NS u saradnji sa udruženjem Ribolovac na Kontinentu Ribarac, održano književno veče POGLED IZ AMERIKE – Vladimir Pištalo. Uz autora su govorili ispred Društva novosadskih književnika, predsednik DNK, književnik i direktor IK AGORA Nenad Šaponja i književnik Đeze Bordaš. Program je vodio novinar i publicista Stanko Popović.

PROČITAJ VIŠE